Berakhirnya Agenda GELURA?



Jika sebelum ini kita digemparkan dengan kewujudan Konvensyen Berakhirnya Agenda Zionist,kali ini pula,dipersembahkan 'Berakhirnya Agenda Gelura'??


pelik bukan?

namun semuanya telah berjalan dengan lancar dan amat baik sekali.

Pertama sekali,saya menerima kasih kepada Tuhan kerana memberi peluang utk menjayakan program alumni buat kali pertama.Ini kali pertama bagi saya.Terima kasih juga kepada semua comittee program.kepada setiap unit-unit yang memberi kerjasama.saya amat-amat teramat dan ahmad la bersyukran-syukron.tanpa mereka,mungkin akan terbantut sedikit sebanyat program reunion tersebut(tiada niat syirik).Saya juga berterima kasih kepada yang sudi memberi sokongan kepada gerak kerja AJK program reunion dari segi idea mahupun sumbangan ekonomi dan tenaga.moga terus menyumbang.

mereka telah memberikan kerjasama yang baik untuk bersama-sama menjayakan program yang julung-julung diadakan.tiadalah grand.akan tetapi,ia masih relevan.masih comel.masih meriah.masih terkawal.

di sini sedikit santapan mata untuk dijadikan buah nostalgia yang akan dikenangi oleh para alumni hira shah alam pada masa hadapan.bayangkan anda(alumni) memikirkan secebis sejarah ini pada zaman future anda dan diceritakan kepada anak-anak anda

comel bukan?





* jumpa di lain masa/tahun/jika diizinkan.*
credit to 'bro john' for the wonderful life of pictures

Barcelona dan Rom Jodoh?

Saya tak sangka semalam Barcelona boleh menang.saya tidak adalah melompat-lompat gembira seperti yang lain di 'crime scene'.Tetapi memang tidak dapat dinafikan,Barcelona main dengan amat cemerlang semalam.Serious saya katakan.Terlalu semart untuk difikirkan.

Pabila berita kekalahan MU sampai kepada telinga-telinga penuntut institusi Samttaj,terkesima seketika.Semua bagaikan tidak percaya.Semua meraung-raung(metafora).Manakala saya hanya 'tersenyum' di dalam hati.Rupa-rupanya mereka ini 'die hard fan' Manchester United.Seluruh Samttaj peminat MU rasanya.Kebarangkalian peminat Barcelona utk wujud di Samttaj adalah 0.9 percent setelah dibuat kajian(dongeng).

Rasa zouk juga ya,yelah,first time melihat Final UEFA live.Ada juga keinginan untuk melompat-lompat gembira atas kemenangan yang dikecapi.Tambahan pula berada di kedai mamak yang tidak seberapa besar televisi nya.tidak seperti di Darul Ehsan ataupun Syed Bistro.Rabun saya dibuatnya.

Malas nak berkata-kata lagi.Biar Aksi yang berkalam:-


din penyokong kuat Manchester UnUnited


fan terulung.

barcelona fan juga mereka-mereka ini



Buroq Putih.Our Ride


Nampak Tenang.Meraung Dalaman

I'm James Reborn

'Tragedi' 25 May




saya kecil-kecil dahulu ingat lagi.saya kecil sangat.



saya ingat lagi.masa dulu-dulu.saya nakal sangat.maklumlah.danial hyper.



saya ingat lagi.saya sering kacau adik-adik saya.ragging mereka.saya anak sulung katakan.



saya ingat lagi.saya dahulu selalu bermanja-manja dengan sesiapa.



selamat hari ulang tahun kehidupan.terima kasih Tuhan.



http://www.youtube.com/watch?v=7l74d1fmZbw



"namun itu semua kenangan sahaja.masing-masing ada kehidupan masing-masing"



*this phrase could be understand by those who understands.plus.for more effect of reading this post.i recommend you to hear the song while reading this piece of my heart.im touched by it.will you?*

Jalan-Jalan Cari 'Makan'

speaking about travelling.

saya nak kongsikan sedikit cerita.walaupun cerita ini bukan saya yang lalui akan tetapi saya menganggap pengalaman yang diceritakan kepada saya ini adalah amat-amat menarik sekali.saya tidak tahulah jikalau apa yang diceritakan kepada saya benar atau pun falsehood semata-mata.

ini cerita dia.dipendekkan walaupun pada hakikatnye panjang mcm paip air
kisahkah anda jikalau saya gebangkan cerita ini dan mengadakan watak2 fiksi?



ini antara ceritanya.



1.Nama dia Lyn da Maria.Umur 17 tahun.Lepasan SPM tahun 90an.Sewaktu pengembaraan solonya ke Eropah,dia jumpa macam-macam manusia.Putih hitam.Black n White.Yellow n


2.Patung-patung bogel bertebaran di merata tempat.'Seni' katakan. Green.Semuanya ada.

3.Every second,manusia di Eropah sentiasa memegang buku.Untuk dibaca.setiap saat

4.Kissings everywhere.Sehinggakan,ada satu scene bernama 'Kissing Escalator Scene'.
dalam tempoh adegan tersebut,pasangan akan mencium selama dia masih berada atas
escalator tersebut. antara escalator dengan lif?mana menjadi pilihan?

5.Patung-patung bogel?Boleh tahan lagi.Manusia bogel macammana?


6.Omputih sangat bersopan santun dengan orang lain.especially orang asing.


7.Mereka yakin dalam setiap perkara yang mereka lakukan -kata cikgu



8.Di sana,statistic mencatatkan kes bunuh diri yang meningkat



saya tak pernah travel ke bumi yang jauh dari Tanah Melayu.Oleh itu,tidak begitu terbuka minda saya kerana tempat-tempat yg saya jalan-jalan hanyalah domestic sahaja.Macam Shah Alam,Subang Jaya..alaa.Lembah Kelang sahaja.faham-faham sahajalah.area midvalley,sunway pyramid dan sebagainya.Jelas sekali perlunya pada satu keazaman dan kesungguhan untuk melakukan perjalanan seperti bermusafir di Eropah itu.

saya berharap suatu hari nanti.saya akan menjejak langkah-langkah si tenggang dlm poem si tenggang's homecoming.di mana dimensi pemikiran dia berubah setelah beliau berjalan-jalan ke negara-negara asing.mungkin mesir,madinah.middle east.cari pengalaman katakan

Credit juga diberikan kepada Miss Lyn Da Cruz yang mengajar.memberi saya ilmu bahasa.walaupun kadang kala.dia ada juga menyelitkan unsur-unsur negatif terhadap orang-orang yang beragama.cth:agama tidak penting/ritual sahaja.

Terima kasih atas pengalaman yang sempat diceritakan kepada saya.maaflah jikalau post ni terlalu mewahankan..

Nakhba 61


(16 Mei 1948-2008+1)
bumi mereka akan sentiasa diteruskan dengan jihad.bagaimana dengan kita?

Sinar Harapan Itu Masih Ada


1. Ini pengalaman baru saya.Saya tidak pernah melihat begitu ramai manusia berbondong-bondong dari seluruh pelusuk negara semata-mata untuk menghadirkan jasad ke satu konvensyen.Saya hanya tersekat bak lori DMG melalui hiruk pikuk traffic jam di satu jalan Subang Jaya menuju ke Federal Highway.Teruk dan tidak relevan sekali perumpamaan saya ini.


2. Saya di sana sebagai peserta juga tidaklah begitu fokus semasa kertas kerja dibentangkan kerana udara yang sejuk nyaman,makanan yang bombastic serta tempat duduk yang empuk menaikkan lagi kadar peratus keinginan saya untuk tidur.hanya seketika.


3. Saya mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada pihak penganjur Aman Palestin dan kepada pekerja-pekerja mereka yang cekap dan bergaya dalam usaha mereka membawa rakyat Malaysia mengenali hakikat yang selama ini mereka dambakan.

4. Moga negara Malaysia ini disinari kebenaran secerah matahari seperti gambar bergaya KBAZ yang dipaparkan di atas.Moga-moga

5.Secara kasarnya di pandangan kita sememangnya Israel disokong oleh satu ikatan kuasa paksi antarabangsa dalam menggerakkan misi mereka dalam menjatuhkan the bonding of ukhuwah di kalangan ummah.Akan tetapi kita yang bergelar mukmin mahupun pengganti Tuhan di muka bumi yang istimewa ini akan terus disokong oleh suatu kuasa/aturan yang hebat dan berkuasa.Maha Suci Allah. Sehebat mana 'mereka' merancang hebat lagi Allah merancang bukan?

*nombor 1 & 2 rekaan seorang manusia yang penuh dengan tipu helah

*nombor 3 &4,saya betul-betul maksudkannya.





ini ustaz abdullah zaik

dr azzam tamimi membakar penonton?

adakah ini Anugerah Industri Muzik 2009?

Jambori Remaja Muslim Kembali


To all teenage readers the hope of the ummah,dont miss the chance to experience the wonderful and exciting program of the Jun school holiday where physical and mental will be pushed to the limit.Spitirual desire will be accelarated.Activities such as team building,mount climbing and much more to go awaits you there.Come,accept this challenge as we will face a moment that you will NEVER FORGET.


for further details,log on to http://krimsak.blogspot.com/ or call the numbers below.
  • Mr Hardi : 0192039390
  • Bro Aiman: 0192392274
  • Bro Danial: 013992032

not to forget...only BOYS are qualified for this program..



this program is brought to you by Kelab Remaja ISMA(KRIM) and ISMA

Bila Danial Berbicara


bukan mudah untuk menjadi Faisal Tehrani
bukan apa.kerana nama saya adalah Danial.
bila FT menulis ada flow.bila Danial menulis,overflow la pula.

Kisahnya bermula di bawah


bila ditanya kepada saya,"ada makwe belum?",tanya si fulan kepada saya
saya hanya mengatakan tidak.

bila ditanya kepada saya,"dia cun tak?lawa tak?",soal si polan kepada saya.
saya hanya senyum sahaja.

"Apa la lu danial,tak sosial la lu",kata si dia kepada saya.bukan 'si dia' yang biasa kita dengar itu.

saya bukan seperti apa yang difikirkan.saya sosial juga.tapi sosial dalam bentuk yang lain
mungkin sosial saya tertumpu kepada golongan belia.veteran(tua2)
mungkin saya dilabel kerana tidak bergaul dengan mereka dalam perkara-perkara sofistikated buatan Tel Aviv dan konco-konconya.


CEPU EMAS

persoalan cepu..saya tak bergaul dengan perempuan?

jawapan emas...saya bergaul dengan perempuan.siapa kata saya tidak bergaul?
cuma bergaulnya saya dengan pada masa-masa tertentu.
Contohnya:-

Dalam persatuan,dalam gerak kerja organisasi,terserempak di Subang Parade/KLCC




Saya hanya senyum,terus menyenyum.


bergaul pada pandangan saya bukan menggauli.harap maklum