One Night In Gaza







ini satu pengalaman.satu perkongsian






pengalaman berharga.manis dirasa.tenang di hati


didatangi penduduk bumi barakah(palestin).



Isteri kepada As-Syahid Dr Abdul Aziz Rantisi






mereka petah berkata-kata sehingga ceritera-ceritera mereka seakan-akan menjadi



satu visual di depan mata-mata yang hadir ke forum baru-baru ini yang sempat saya hadirkan diri.mungkin juga kerana semangatnya saya kerana dihadiri oleh penetap bumi yang dinyatakan oleh Rasullulah sebagai bumi jihad itu.segar bugar dijadikan saya.





Mungkin semua sudah maklum akan kisah-kisah karamah yang berlaku


semasa perang Gaza baru-baru ini yang berlanjut selama 23 hari.Penuh insiden kekejaman,keganasan,ketidakadilan dan lain-lain.






Ini antara isi-isi ucapan yang diberikan oleh Ummu Muhammad:

"Zionis menyangka dengan serangan ini mereka mampu membuat jiwa Gaza kendur dari penentangan (muqawamah), tapi kerana serangan inilah sebenarnya jiwa Gaza semakin kuat ikatannya dengan penentangan (muqawamah) ini. Sesungguhnya Muqawamah ini pasti Mustamirrah (berterusan)! "


"Selama 23 hari Perang Furqan berlaku,para ummahat telah berjaya melahirkan 1300 mujahid baru setelah syahidnya 1000 lebih penduduk Gaza.Ini bukti kekuasaan Allah yang sentiasa bersama kami di Gaza".

Formulanya mudah=we help Allah's deen,Allah will help you.Falaa Ghaalibalakum.


Nasihat mereka kepada kita:



Quran dan Sunnah sebagai pasak kehidupan
Kembali kepada cara/minda para Sahabiyah yang salaf(terdahulu)

Teruskan kehidupan dengan tarbiyah.
Ibu2 mendidik anak2.melahirkan rijal-rijal.mujahid dan mujahidah.
Pemuda-pemuda bangkit dari kelalaian.
Menjadi abid di malam hari dan menjadi asadud da'wah di siang hari

*maaf.saya tidak dapat share gambar kerana ketidaksharpan camera.
camera tak seberapa katakn
boleh diikuti perkembangan terkini di http://infopalestina.com/

4 comments:

thaaqhib said...

erm..x sharp pon ok pe

tu namenye blog.. catatan pribadi.. bila uplod gmbr yg sendiri amek..lebih bermakna

cuba bayang~ masa dah besar nanti.. ha.. tgok balek posting sndiri.. wa~

danial said...

hahaha.bukan sahaja tak sharp..
macam takde gmbr..
kabur2.hoho..nnti ade masa ana upload gmbr tu..

Anonymous said...

yep..
la buddak an nu assi sa min taht.. tidak boleh tidak, kita harus mula dr bawah..
pembinaan tarbiyah stiap insan..

skadar brkongsi~salam.

Anonymous said...

dalam kita membina bangunan,jika bangunan itu tinggi mana pun..jikalau tiada asas yang kukuh...akan runtuh bangunan tersebut.jikalau kukuh asas.walaupun tidaklah tinggi mana bangunan tersebut.