Pengapit In Action

Setelah lama menunggu Mozilla dibaiki,akhirnya back in action juga


^..^ Location-Sg Rokam,Ipoh


Betullah orang kata,kita belajar dari pengalaman orang,orang belajar dari pengalaman kita.Ada orang datang dari culture yang lain-lain.Macam contoh,kawan saya orang Ganu kahwin dengan orang Kuala Kangsa'.Rasanya ada perbezaan adat depa ni.Kalau dekat Terengganu,ada la style kahwin dia yang tertentu.Kalau orang Kuale tu,ada lah gaya dia.



Menjadi satu pengalaman yang amat menarik,pada cuti yang lepas,saya berkesempatan untuk menjadi Best Man kepada seorang sahabat yang melangsungkan walimahnya.Gilang gemilang awi.Dari checkpoint pertama,bilik pengantin.Seterusnya melalui halaman parking hotel,menaiki kereta menuju ke jeti Bot.Dalam bot,cameraman berlegar-legar mencari angle yang menarik.Tambah rancak lagi,ada kompang-komping menggegarkan Sungai Perak.Merdu.Syahdu.Ini kali pertama saya melalui keadaan seperti ini.Satu budaya Perak,yang saya tidak akan lupakan.


..Selamat Pengantin baru..

6 comments:

Azril'Kiara said...
This comment has been removed by the author.
Azril'Kiara said...

dia punya SYAHDU mcm dia plak Kawen !

thaaqhib said...

uh...prang yg di atas ni?^ bila pula

danialarief said...

perang...??

Azril'Kiara said...

bro Danial, huruf 'p' dgn 'o' sebelah2 dkt keyboard anta tu..
(aiya~)

danialarief said...

owh i see..maaf semua..sedikit error.hehe