Erti Hidup Pada Mendengar.



Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.



Sabtu, 27 Jun 2009

USJ 12-Subang Jaya-Selangor






Di Padang berdekatan dengan rumah Danial



Bro Azril:Terkenang gila zaman-zaman dulu kat MMU.Abang dulu handle team bolasepak,jadi JUARA beb.JUARA MMU Melaka.



Danial :Eleh(dalam hati),hahaha..sekarang apa cerita team bola tu?


Bro Azril:Sekarang dah hancur lebur usaha abang.Sejak abg keluar dari MMU habes,musnah punah.Takde harapan.Dulu,masa abang jadi manager,yang ikut team bola semua ikut usrah.So,dari segi ketajaman mental and wala' lagi tajam and mantop


Danial :Peh,hebat2.

Bro Azril:Masa team abang star dulu,masa awal-awal memang mula tak terer sangat.Lama-lama dah terer,skor 4-0 semua,ada satu tahap itu,kita orang tengah berada dalam tahap yang konflik.Biasalah,mana-mana group yang nak naik mesti ada konflik.Kalau boleh lepas konflik ni,konpem boleh pacu lagi kejayaan.Serious ana kata.Miahiahiahia(tambahan)


Perbualan di atas merupakan perbualan kosong-kosong yang saya fikirkan,boleh diisi kekosongan tersebut.Selalunya from zero to hero bukan?Bagi saya,it is from zero to 'something'

untuk paparan yang lebih jelas.sila click gambar tersebut


Pengajaran bagi saya


1.Setiap individu akan melalui part yang sukar dalam kehidupannya,tidak kira apa jenis kesukaran seperti pergolakan jiwa,putus hubungan(laki-pmpuan),kematian ahli keluarga dan sebagainya.Boleh dibayangkan dalam bentuk graf bergaris.

2.Zaman Rasullulah,awal fasa pertama dakwah.Bukankah itu satu masalah?Menghadapi mehnah,tribulasi serta keracistman rakyat Mecca sendiri.Di negeri sendiri.cuba bayangkan.Tribulasi dapat dilepasi.Akhirnya terpacunya dakwah melalui tertubuhnya negeri Madinah dan terbukanya negeri-negeri Arab yang lain.Hebat bukan?

3.Sekadar berkongsi ,pengajaran bagi anda??Ambil yang baik.Tolak yang buruk.


No comments: